POLÍTICA
Política 02/12/2012

Rajoy: "La decisió de les pensions la imposa la realitat, no Brussel·les"

El cap del govern espanyol diu en una entrevista a 'La Razón' que així que "tingui marge" pensa "compensar les pujades d'impostos i els ajustaments que han patit els funcionaris"

Ara
1 min

BARCELONAEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegura que la congelació de les pensions, un nou incompliment de les promeses que havia fet, "la imposa la realitat, no Brussel·les". En una entrevista al diari 'La Razón', Rajoy assenyala també, sobre les retallades i els increments impositius impulsats pel seu govern, que així que "tingui marge" intentarà "compensar les pujades d'impostos i els ajustaments que han patit els funcionaris". Això sí, en tota l'entrevista no fa cap referència a Catalunya, ni als resultats del 25-N ni a l'embat sobiranista que s'albira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que es nega a flexibilitzar els terminis imposats a les autonomies per al compliment de l'objectiu de dèficit, Rajoy es queixa de "l'esforç molt difícil" que "se li demana a Espanya" perquè en un any redueixi el dèficit del 8,9 al 6,3%. Per Rajoy, la situació econòmica és el que més l'ha "angoixat" el primer any de govern. "Hi ha hagut diverses coses que no m'esperava, com ara el dèficit públic tan elevat". Pel que fa a l'eventual rescat, insisteix que fins ara ha considerat que "no calia" demanar-lo. "Però si en el futur entenc que és bo per a l'interès general, no tindré cap dubte a l'hora de recórrer al BCE", reitera. "L'any que ve anirà millor que aquest. I el 2014 hi haurà creixement, i això es notarà en l'ocupació", assegura.

stats