Política 20/06/2019

Rajoy pressiona Cs perquè faciliti el govern de Sánchez

L’expresident espanyol demana un “esforç” perquè hi hagi govern “aviat”

Europa Press
1 min
El govern espanyol ha qüestionat 
 14 lleis balears aquesta legislatura

MadridL'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha assegurat aquest dijous que "no seria bo" que a Espanya es repetissin eleccions generals i, per això, ha demanat un "esforç" perquè es tanqui "aviat" un govern estable i amb suport de 176 diputats. Segons ha afegit, un acord PSOE-Cs donaria una "sòlida majoria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha plantejat al Fòrum Premium de l'Atlàntic, on ha destacat que li correspon a Pedro Sánchez "prendre la iniciativa" com a guanyador de les eleccions, recordant que el 2015 va proposar, per exemple, la creació d'una 'gran coalició' PP-PSOE que no va prosperar.

Dit això, ha assenyalat que "sigui quina sigui la fórmula", s'ha de conformar un executiu "al més moderat i centrat possible" i basat en la "prudència i disciplina fiscal", controlant el dèficit públic, rebaixant el deute i sense apujar impostos.

No amb independentistes

Rajoy ha comentat que "hi ha opcions", deixant clar que a Sánchez, amb Podem, "no li arriba" i no seria una "bona decisió" buscar el suport dels partits independentistes. Per aquest motiu, creu que el millor és tancar un acord per a quatre anys amb aportacions de tots i on s'expliqui als ciutadans els temes que no es podran emprendre fruit de les negociacions.

L'expresident del govern espanyol ha advertit que "una cosa és superar la investidura i una altra poder governar". En aquesta línia, ha admès que "l'ideal" és tancar una investidura amb 176 diputats i un programa de govern que "de tranquil·litat i pugui governar". També ha assegurat que una fórmula passaria per algun acord entre el PSOE i Ciutadans, que donaria una "sòlida majoria" al futur executiu, però ha admès que sembla "poc probable".

stats