ELECCIONS MUNICIPALS
Política 15/04/2011

Rajoy pronostica que el canvi important que comportarà el 22-M serà a l'alcaldia de Barcelona

Fernández Díaz ha tornat a carregar contra CiU pel seu "independentisme"

Redacció
2 min

BarcelonaEl president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que si en algun lloc es produirà un canvi polític important i de debò el proper 22 de maig serà a la ciutat de Barcelona. Rajoy ha fet aquesta asseveració en un esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum, en què el candidat del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s'ha presentat com a "garantia de seny i responsabilitat" davant del "quadripartit" nacionalista i independentista que, segons ell, representen CiU PSC, ERC i ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Recordin això que els estic dient", ha recalcat Rajoy referint-se al canvi polític a l'ajuntament de la ciutat comtal després de presentar Fernández Díaz com un "magnífic gestor" amb "visió de futur" i el candidat que millor coneix Barcelona. Fernández Díaz ha recordat que, davant la manca d'arguments polítics o de gestió, a Catalunya hi ha hagut un "recurs massa fàcil" que ha estat el d'"anar contra el PP" i s'ha mostrat convençut que aquesta estratègia fracassarà en les eleccions municipals del 22 de maig.

Ha al·ludit la consulta sobiranista de diumenge passat, en la qual "Barcelona va votar a favor de la independència". "Dic que Barcelona va votar perquè els barcelonins no ho van fer", ha dit el candidat del PPC, que ha recalcat que el 82 per cent dels barcelonins "van donar l'esquena a la consulta". Ha acusat CiU d'haver-se "allunyat del sentit comú", del "sentit de la responsabilitat i, sobretot, de les prioritats dels barcelonins" en aquesta consulta perquè la seva prioritat "no és que Catalunya surti d'Espanya sinó que Catalunya surti de la crisi ".

Després de ressaltar que "la consulta de la independència evidentment ha quedat aquí", ha considerat que el candidat de CiU, Xavier Trias, haurà d'assumir la seva responsabilitat "no només per anar a votar, sinó per votar a favor de la independència de Catalunya", perquè "va cedir" locals del seu partit a Barcelona per celebrar-la i "va avançar que els dotze regidors de CiU anirien a votar".

stats