OBSERVATORI

Rajoy fa el que no deixava fer a Sánchez

Les contradiccions del PP han quedat en evidència de manera dramàtica

El PP va atacar al febrer Pedro Sánchez per haver reservat la primera sessió del debat d’investidura, la tarda de l’1 de març, per al seu discurs. El portaveu Rafael Hernando va denunciar que el líder del PSOE volia la cambra només per a ell i que aspirava a monopolitzar el debat. Tanmateix, ahir la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va decidir, per “suggeriment de Rajoy”, que el dimarts 30 a la tarda només parlarà l’aspirant.

Però aquest comportament d’on deia blanc dic negre és el tret identitari del PP. Rajoy va dir que era “frau” i “corrupció” acceptar l’encàrrec del rei Felip VI i anar a una investidura sense tenir els suports per ser investit. Rajoy ha abjurat del que havia dit i el dimarts 30 d’agost es presentarà sense tenir els suports per ser escollit president.

El president del govern espanyol en funcions i president del PP va denunciar el PSOE per haver prestat els seus vots perquè al gener ERC i CDC tinguessin els seus grups al Senat. Amb els que trenquen Espanya no es poden tenir gestos de cortesia. No obstant, el 19 de juliol el PP va aconseguir fer presidenta del Congrés Ana Pastor amb 179 paperetes, és a dir, amb suport nacionalista, i va negociar amb CDC donar-li grup propi al Congrés “per cortesia”. Només en quedar-se amb el cul a l’aire per la votació de les conclusions del procés constituent al Parlament el PP va fer marxa enrere.

Contradiccions en evidència

Aquest patró de conducta es remunta al passat (Aznar va negociar amb ETA, però Zapatero va trair els morts quan va fer el mateix, Rajoy dixit ). El que PP nega als altres, tanmateix, no li està prohibit.

Els psicòpates tenen un codi de conducta individual. I no vacil·len per aconseguir els seus objectius a incórrer en comportaments antisocials, no senten culpa i actuen sempre sense complexos, de manera desinhibida.

Si bé es tracta d’un patró de conducta històric del PP, les seves contradiccions han quedat en evidència de forma dramàtica en concentrar-se en un període de sis mesos des de les eleccions del 20-D.