Política 21/04/2018

Rajoy diu que fa "tot el possible" per recuperar la "sensatesa" a Catalunya i que sempre ha ofert diàleg

Adverteix del risc que les Balears continuïn l'exemple de la "invenció de problemes" i la "divisió"

Acn
2 min
Rajoy avisa que la independència de Catalunya seria "un trauma de conseqüències terribles"

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que està fent "tot el possible" perquè Catalunya recuperi "la normalitat i la sensatesa" i torni a ser "puixant, oberta i plena d'oportunitats". Així ho ha dit des de Palma de Mallorca (Illes Balears), on ha clausurat una convenció del PP sobre turisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu central ha assegurat que davant de la "divisió i l'enfrontament" ell sempre ha ofert "solucions i diàleg", però ha puntualitzat que això "no vol dir fer el que la resta vol". "Parlant es pot entendre la gent i solucionar molts problemes, però tot dins de la llei, que això és la democràcia, l'estat de dret i els valors en què es funda Europa i Espanya", ha declarat.

Rajoy ha fet aquesta al·lusió a Catalunya en una intervenció centrada en l'àmbit del turisme i ho ha fet per dir que l'últim que necessiten les Balears és "continuar l'exemple de la divisió, l'enfrontament i la invenció de problemes que està causant tantes dificultats a tots els catalans".

El president espanyol ha defensat que l'Estat és una "inqüestionable potència turística mundial" on els turistes "no venen obligats". Per això ha criticat aquells que fan "turismofòbia" i critiquen el model turístic espanyol, i ha posat com a exemple les Balears: "Té la mala fortuna de patir un govern d'aquests que es dediquen a inventar problemes i promoure l'agenda de la divisió i els enfrontaments".

Entre d'altres, ha criticat que es posi el català com a condició per exercir de metge a les Balears i ha acusat el govern socialista de Francina Armengol de voler "expulsar el sentit comú de la vida política" i que li importi més "que un metge sàpiga català que no pas medicina". Rajoy ha reivindicat que la llengua és un instrument de comunicació i ha assegurat que la varietat "fa més rica la societat".

stats