Política 25/08/2014

Rajoy insisteix en la reforma del model d'elecció d'alcaldes tot i que destaca que "ni tan sols s'ha plantejat formalment"

Diu que la seva proposta garanteix més respecte a la voluntat ciutadana i critica que els socialistes s'oposin a la reforma quan aquesta "va arribar a anar en un programa electoral del PSOE"

Acn
1 min

Santiago de CompostelaEl president del govern, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dilluns que la seva aposta per primar l'elecció com a alcalde del candidat de la llista més votada garantiria més respecte a la voluntat dels ciutadans i no entén el veto del PSOE a negociar quan la reforma "ni tan sols s'ha plantejat formalment". Segons la seva opinió, que es converteixi en alcalde "aquella persona que triïn els ciutadans" amb els seus vots és "molt millor" que una situació en què l'elecció del regidor és el "producte de pactes entre tres, quatre o cinc partits polítics" .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'opció que defensa el govern espanyol és "molt més respectuosa amb la voluntat dels ciutadans", ha assegurat Rajoy en roda de premsa a Santiago de Compostel·la després de reunir-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. El líder de l'executiu es reunirà amb membres del PP per abordar aquest assumpte i ha afirmat que també intentaran parlar amb altres forces polítiques. D'altra banda, Rajoy ha recordat que "aquesta reforma electoral va arribar a anar en un programa del PSOE". "O molt equivocats estaven o no és tan dolenta la reforma com ara diuen", ha afegit. A més, ha assenyalat que diversos països de la Unió Europea apliquen aquest procediment d'elecció d'alcaldes.

stats