Política 26/03/2012

Rajoy creu que les retallades no han passat factura al PP a les eleccions andaluses

El president del govern espanyol ssegura que el resultat de les eleccions no és un fracàs "en absolut"

Efe
2 min

SeülEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat avui "molt orgullós" del PP andalús i del seu líder, Javier Arenas, pel "gran resultat" electoral encara que no pugui governar, i ha assegurat que les reformes continuaran perquè "Espanya no es pot quedar aturada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En política no sempre s'aconsegueixen un el cent per cent dels objectius que es proposen", ha manifestat Rajoy en una primera valoració dels comicis autonòmics andalusos de diumenge en arribar a Seül, on demà participarà en la II Cimera de Seguretat Nuclear.

Segons la seva opinió, el resultat de les eleccions no és un fracàs "en absolut", ja que els populars han guanyat els comicis i han aconseguit "el millor resultat de la història" del partit, tot i no haver aconseguit la majoria absoluta necessària per dirigir la Junta.

Rajoy ha rebutjat també que els votants hagin pogut passar factura als populars per les reformes que ha posat en marxa el govern central i ha recordat la complicada situació que travessa el país amb la desviació del dèficit públic el 2011, "inacceptables" xifres d'atur i dificultats en els mercats internacionals.

"Tenim problemes per finançar-nos en els mercats, hi ha la UE al darrere; fem el que hem de fer", ha subratllat.

El president del PP ha preferit posar l'accent en l'avenç aconseguit pels seus companys andalusos i ha ratificat la validesa de les seves propostes.

"Mai havíem tingut un resultat tan bo, hem guanyat les eleccions, mai les havíem guanyat, hem millorat la nostra posició respecte a les últimes autonòmiques. Ens hauria agradat, com és natural i tothom sap, governar, però nosaltres seguirem aquí", ha afegit.

Després d'assegurar que els seus companys a Andalusia "ho han fet molt bé, especialment Javier Arenas", ha dit que el discurs que han mantingut segueix en vigor, de manera que el PP continuarà treballant perquè a Andalusia es redueixi aviat l'atur i es generi activitat econòmica.

"Estic molt orgullós dels meus companys de partit, molt content, han tingut un gran resultat, hi ha molta gent que ens ha votat i tindrem en compte també el que han pensat aquestes persones que han confiat en nosaltres i seguirem endavant", ha insistit.

Ha deixat clar així que les reformes continuaran en els pròxims mesos "perquè és el que Espanya necessita, no és un caprici".

stats