Política 27/10/2012

Rajoy: “És molt trist que qui diu ser servidor públic proclami que farà cas omís de la llei”

El president espanyol entona el seu discurs més dur contra Artur Mas i alerta que ell farà complir la llei. Assegura que és "molt difícil negociar" amb qui ve a "imposar el tot o res"

Sara González
2 min
Mariano Rajoy durant la seva intervenció a l'encontre intermunicipal del partit a Barcelona

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet avui a Barcelona el discurs més dur contra Artur Mas. "És molt trist que qui diu ser servidor públic proclami que farà cas omís de la llei", ha etzibat el president espanyol, que ha advertit que davant la situació que es viu a Catalunya i l'intent del Govern d'impulsar un referèndum ell no se saltarà la llei. "La compliré perquè és la meva obligació", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguint la línia que ahir ja va marcar María Dolores de Cospedal, Rajoy ha insistit que està disposat a dialogar. “Jo vull dialogar, parlar i escoltar; però és difícil dialogar amb qui ve a imposar el tot o el res”, ha etzibat el president espanyol, que ha alertat que això no és un pacte. “Igual que jo no vull imposar la meva opinió a ningú, no vull que ningú m'imposi la seva a mi”, ha dit.

Una fugida endavant que no porta enlloc”

Segons Rajoy, Artur Mas ha decidit “abdicar” de les seves responsabilitats i ha optat per una “fugida endavant que no porta enlloc”. “Pensava que els temps de la frivolitat, la irresponsabilitat i la lleugeresa s'havien acabat. Tant de bo rectifiqui”, ha deixat anar. A més, ha acusat CiU de fer “enginyeria amb els sentiments aliens” i ha assegurat que els espanyols se senten orgullosos dels catalans.

Davant aquells que volen “engegar a rodar tota la riquesa de la identitat catalana”, el president espanyol ha promès que farà “tot el que estigui a les seves mans” per tornar a la serenor i l'entesa. “No hi haurà fractures ni baralles. Catalunya és d'Espanya i Espanya és també dels catalans”, ha afirmat. I també ha fet una crida a la calma als dirigents del seu propi partit quan ha assegurat que és el moment del “seny” i de procurar “no dir coses de les quals després es puguin penedir”.

I en aquest camí d'entesa que, segons els populars, mai hauria d'haver abandonat CiU, Rajoy ha fet més d'una referència a “l'Espanya plural”, que no demana a ningú “que renunciï a allò que és”. A més, ha assegurat que ser “bilingüe és ser doblement afortunat” i que, davant tot aquest “patrimoni incalculable” que és Catalunya per a Espanya, no és “viable” aixecar una nova frontera.

stats