Política 25/09/2011

Rajoy anuncia una bateria de lleis per treure poder a les autonomies

El candidat popular vol fer una llei d'unitat de mercat, una de transparència i una altra de subvencions. També promourà un pacte territorial per l'austeritat, i legislarà perquè es puguin crear empreses en 24 hores

Miquel Codolar
1 min

MadridEl candidat del PP, Mariano Rajoy, ha indicat que entre les mesures que vol impulsar durant els primers cent dies de govern hi ha una llei d'unitat de mercat per igualar les normes autonòmiques i impulsar "un sistema de reconeixement mutu d'autoritzacions i llicències entre les autonomies" perquè "tots els emprenedors tinguin totes les facilitats i aprofitin totes les oportunitats" amb l'objectiu que hi hagi "menys burocràcia i més rapidesa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta homogeneïtzació anirà acompanyada d'una descentralització de la gestió i eliminació de duplicitats, de manera que les administracions territorials es limitin a executar les directrius que els indiquin des de l'administració central. Per exemple, ha defensat les diputacions provincials però ha dit que han de deixar de ser "petits parlaments" per limitar-se a fer arribar els serveis bàsics als pobles petits.

Ha exposat també que proposarà a les comunitats autònomes un "pacte per l'austeritat". A la clausura del fòrum sobre la reforma de les administracions públiques que el partit ha celebrat a Saragossa, Rajoy ha afegit que cal "menys lleis, regulació i burocràcia i més claredat" i per això ha defensat que "a Espanya s'ha de poder construir una empresa en 24 hores".

stats