Política 17/03/2018

Rajoy: "Mentre jo sigui president, el sistema de pensions es mantindrà segur"

El president espanyol avisa l'independentisme que l'Estat es tornarà a defensar si se'l desafia

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ahir al congrés del PP andalús a Màlaga. EFE

BarcelonaEl dia que els jubilats han sortit al carrer per defensar unes pensions "dignes", el president el govern espanyol, Mariano Rajoy, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: "Mentre jo sigui president, el sistema de pensions es mantindrà segur, les pensions pujaran segur". Rajoy ho ha dit des de Màlaga, on ha clausurat la presentació de les candidatures del PP per a les eleccions municipals i autonòmiques andaluses. El president espanyol ha matisat, però, que les pensions s'apujaran "el que puguem, però no podem apujar el que no es pot", ha admès.

Rajoy ha presumit de la política econòmica que ha desenvolupat en els últims anys i ha vinculat una possible pujada de pensions al fet que pugui tirar endavant les seves accions en matèria econòmica. "Es necessita governar bé, cuidar els comptes públics, ser seriós, dir la veritat i crear ocupació", ha subratllat Rajoy. En aquest sentit, ha retret al PSOE que durant el seu mandat es van perdre "3 milions de llocs de treball", un fet que considera el detonant de la crisi econòmica. "Amb el PP això no ha passat, sinó que permetrem mantenir el sistema de pensions. Si mantenim les nostres polítiques econòmiques, podrem mantenir el sistema de pensions en un futur", ha justificat el president espanyol.

En aquest sentit, ha tornat a demanar als grups de la cambra baixa que donin suport als pressupostos que el PP vol aprovar per a aquest 2018. "Tenir uns pressupostos renovats suposa donar un missatge de confiança", ha argumentat Rajoy. Sobre la reforma de finançament autonòmic, el president espanyol ha dit que el PP està "disposat a tot", però ha enviat un missatge al PSOE: "Que doni la talla o que expliqui per què no vol negociar aquest model".

Avís a l'independentisme

El president del govern espanyol ha tornat a presumir de la gestió feta a Catalunya per frenar l'independentisme i ha avisat que l'estat espanyol és un "país seriós" on la llei "s'ha de complir". "Quan es desafia la llei, la Constitució i també la llei reaccionen. Espero que se n'hagin adonat", ha advertit Rajoy, que ha confiat que els independentistes "no cometin els errors del passat", perquè ha subratllat que ara "tothom sap que Espanya és un país que sap i es pot defensar".

El PP demana al PSOE que avali la presó permanent revisable

Rajoy també ha avisat que el PP continuarà "plantant cara" perquè no es derogui la presó permanent revisable. "La presó permanent revisable no és la cadena perpètua ni un càstig sense possibilitat de redempció. És una garantia que els criminals sanguinaris estiguin rehabilitats abans de recuperar la llibertat i, si no ho estan, no han de recuperar la llibertat", ha justificat Rajoy. En aquest sentit, el president del govern espanyol ha instat el PSOE a tenir "sentit comú" perquè canviï de posició. "No poden estar instal·lats en l'extremisme. Igual que Ciutadans ha rectificat, també ho hauria de fer el PSOE, perquè no sempre s'encerta. Demanem que els socialistes canviïn de criteri i opinió", ha afirmat Rajoy.

stats