NOU GOVERN
Política 30/11/2010

Ramon Folch: "Que desaparegui una conselleria no és transcendental"

El biòleg treu ferro a la possibilitat que Mas pugui suprimir el Departament de Medi Ambient. "L'important no és la distribució, sinó l'exercici de les funcions", diu

Isaac Salvatierra
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El biòleg i sociòleg Ramon Folch, una de les veus més lúcides en matèria de Medi Ambient del país, creu que per si sol, que desaparegui una conselleria del govern, no és transcendental. “El govern actual no té departament d'indústria, i això no vol dir que no faci política industrial”, diu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No ens hem d'obsessionar. Una cosa és com es distribueixen les carteres i l'altra com s'aborden les funcions”, afegeix. En aquest sentit, sosté Folch, el que és important és que el nou govern tingui consciència sostenibilista. “És clar que cal una instància administrativa, sigui o no un departament, que gestioni agències com la de l'aigua o l'aire, però les funcions, la filosofia sostenibilista ha d'impregnar la resta de conselleries, i això és el que compta”.

Folch celebraria que el nou govern canviés el nom de Medi Ambient pel de Sostenibilitat, tal com ha apuntat aquest matí l'ARA. “Medi Ambient és el lloc; sostenibilitat és un posicionament. "La denominació 'medi ambient' respon al nom que se n'hi va donar els anys 80, però està obsoleta”, conclou.

stats