Política 22/06/2015

Espadaler inicia converses dins d'Unió per ser el cap de llista dels democristians a les eleccions del 27-S

El partit celebrarà una convenció programàtica els dies 18 i 19 de juliol, el mateix cap de setmana que CDC celebra una convenció nacional per refundar la formació

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que el partit "no perd el temps" de cara a les eleccions plebiscitàries del 27-S i que accelera els mecanismes interns per poder-hi concórrer. La setmana que ve es reunirà el comitè de govern per iniciar el procés intern de tria de candidats i els dies 18 i 19 de juliol se celebrarà una convenció programàtica per elaborar el full de ruta electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em sento còmode amb la proposta electoral. He de parlar amb la direcció del partit per si veuen factible la meva candidatura. No puc presentar-la sense parlar amb la gent. No podem dilatar en el temps la presentació de les candidatures. Hem de formular una oferta de cara al 27-S. Vull comptar i demanar el suport dels companys de la direcció. Aquesta setmana tindré converses", ha apuntat Espadaler, postulant-se com a cap de files.

L'exconseller d'Interior, que ho ha deixat de ser aquest mateix dilluns, ha apuntat que hi ha espai per a una oferta electoral que es dirigeixi als "moderats" i que se situï entre els unionistes i els independentistes. "Hem de fer una oferta a tots els ciutadans que se senten orfes", ha indicat.

El dirigent democristià ha assegurat que la plataforma Construïm no tindrà "cap" paper en la candidatura d'Unió a les eleccions plebiscitàries.

Missatge als crítics

Espadaler ha aprofitat la roda de premsa per llançar un dard als crítics del partit, que es constituiran en plataforma i donaran suport a la llista del president de la Generalitat, Artur Mas. "És inconcebible que un partit jugui a dues candidatures", ha assenyalat el secretari general d'Unió.

stats