Política 08/06/2015

Espadaler: "Hem d'esperar a veure què donen de si les properes eleccions espanyoles"

El secretari general d'Unió, en una entrevista a RAC1, assegura que el procés no es pot "resoldre en divuit mesos"

Ara
1 min
ARRENCA EL DEBAT El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, va anunciar ahir que el partit decidirà en una consulta el posicionament sobre el 27-S. El consell nacional d’ahir, mogut,  ja va indicar que la discussió interna no ha fet res més que començar.

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assenyalat aquest dilluns en una entrevista a 'El món a RAC1' que cal "esperar a veure què donen de si les properes eleccions espanyoles", en referència al futur del procés sobiranista. "Això no es pot resoldre en divuit mesos", ha apuntat Espadaler, que ha considerat que la "millor aportació" que poden fer els democristians al procés és "eixamplar les seves fronteres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre el parer dels promotors al vot negatiu a la consulta del 14-J, que ha de definir el paper d'Unió en el camí cap a les eleccions plebiscitàries del 27-S, Espadaler ha apuntat que és partidari de la plena sobirania i que el PP mai s'ha posicionat en aquesta línia. "No els he sentit mai parlar d'això", ha indicat el secretari general d'Unió. Es referia a unes declaracions d'Antoni Castellà, membre de la direcció i un dels ariets del vot negatiu al 14-J, en què apuntava en una entrevista a 'El Punt Avui' que els arguments de Josep A. Duran i Lleida són els mateixos que els del ministre José Manuel García Margallo.

Espadaler ha revelat que ha tingut "moltes discussions" amb Duran i, sobre les crítiques a Unió pel seu paper, ha indicat que "només es tiren pedres als arbres que donen fruits".

stats