Política 30/04/2014

Espadaler nega que hi hagi crispació al carrer i lamenta que es facin "lectures polítiques interessades" de les protestes ciutadanes

El conseller d'Interior insisteix que totes les agressions, com la patida per Pere Navarro, s'han de denunciar, però demana que no es facin valoracions precipitades

Ara
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, fa una crida a diferenciar la "tensió política" que viu el país d'una "crispació" al carrer que, segons ell, "no existeix". En aquest sentit, lamenta que es facin "lectures polítiques interessades que no convenen" de les protestes ciutadanes, alhora que insisteix que, en cas d'agressió, s'ha de denunciar de seguida i evitar treure'n valoracions precipitades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de fora, des del desconeixement, es vol fer veure que hi ha una crispació que no és real", ha dit Espadaler en una entrevista a 'Els matins de TV3', en què ha fet una crida a "respectar" totes les protestes "legítimes", sempre que no traspassin la "línia vermella de l'agressió".

Espadaler s'ha referit al cas concret de Pere Navarro, que diumenge passat va ser víctima de l'agressió per part d'una dona que el va insultar i li va clavar una bufetada mentre assistia a un acte privat a Terrassa. El conseller d'Interior ha assegurat que el Govern és el principal interessat a resoldre aquest cas, i ha recordat que ell personalment va demanar al primer secretari del PSC que denunciés l'agressió. En aquest sentit, ha explicat que els Mossos investiguen els fets i que s'estan identificant persones per escatir els motius que van motivar l'agressió. Tanmateix, ha fet una crida a "no treure de context" el cas concret de Pere Navarro, alhora que ha considerat que les agressions d'aquest tipus són "casos aïllats" que "s'han de combatre", però que de cap manera s'han de confondre amb les protestes ciutadanes "legítimes" amb les quals conviuen tots els polítics i càrrecs públics, fruit de les tensions econòmiques i socials que viu el país per la crisi i les retallades.

El conseller d'Interior també s'ha referit a la suposada agressió patida pel seu homòleg espanyol, el ministre Jorge Fernández Díaz, quan sortia d'un restaurant de Barcelona. Espadaler ha assegurat que no coneixia "l'episodi", filtrat aquest dimarts pel diari 'El Mundo', però s'ha mostrat "sorprès" que es denunciï públicament "al cap de dues setmanes" i mitjançant una filtració en un mitjà de comunicació.

Els càrrecs de CiU i el PP, els que denuncien més agressions

Espadaler també ha parlat als micròfons d''El món a RAC1'. Preguntat per si el departament d'Interior té algun registre per valorar objectivament una hipotètica escalada de la tensió al carrer vers els polítics, Espadaler ha assegurat que els atacs a seus polítiques no "s'han incrementat" el darrer any, i ha puntualitzat que els partits que més agressions denuncien són CiU i el PP.

stats