RESCAT AUTONÒMIC
Política 22/07/2012

Múrcia, segona comunitat que demana el rescat

El president autonòmic alerta que "ningú es pensi que ens regalaran els diners" i afirma que "totes les comunitats estan intervingudes" ja per l'Estat. Alerta que "les condicions podrien ser duríssimes"

Efe
2 min

MúrciaLa Regió de Múrcia demanarà al setembre la seva adhesió al fons de liquiditat autonòmic creat pel govern espanyol per ajudar les comunitats a complir amb l'objectiu de dèficit i que podrien suposar "uns 200 o 300 milions de euros". Així ho ha indicat el president de la Comunitat murciana, Ramón Luis Valcárcel, en una entrevista publicada avui al diari regional Diario de Murcia, on ha dit que "està desitjant" demanar aquest ajut, i ha confiat que en aquesta data "estigui disponible ja".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valcárcel ha augurat a més que les condicions del govern central podrien "ser duríssimes". "Que ningú pensi que ens regalaran els diners", ha dit el president de l'executiu autonòmic, que ha ressaltat que "totes les comunitats estan intervingudes" ja que "l'Estat obliga els governs a prendre decisions que en circumstàncies normals no s'adoptarien", ha explicat.

Quant a les "revisions" que realitzarà el ministeri d'Hisenda per conèixer si les autonomies podran complir amb l'objectiu de dèficit, Valcárcel ha insistit que "hi ha motius per dubtar sobre com es rebaixarà del 4,4% del que va partir la Regió a l'1,5% del PIB exigit pel govern estatal", però ha assegurat que el seu executiu farà "tots els esforços possibles per tancar a l'1,5%". "Complirem amb l'objectiu, si no, no tenim futur", ha afegit.

Així mateix, ha recordat que la comunitat murciana "té un dèficit alt, però també és la quarta comunitat menys endeutada" i ha afegit que això es deu a "què els ingressos han estat tan insuficients que no han arribat a cobrir les despeses imprescindibles", pel que ha negat que durant aquests anys s'hagi "malgastat". Valcárcel ha descartat la seva dimissió si el govern regional és intervingut, perquè, segons ell, "els presidents del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy haurien d'haver dimitit diverses vegades".

stats