ELECCIONS EUROPEES
Política 20/05/2014

Tremosa creu que cada cop hi ha més "incentius racionals" per separar-se d'Espanya

El candidat de CiU a les eleccions europees assegura que "cada vot que vagi a PSC i a PP serà fet servir en contra de l'ús del català a Europa"

Oriol March
1 min

RipollEl candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest matí des de Ripoll que cada vot que vagi a PSC i PP el proper 25-M "serà fet servir en contra de l'ús del català" el plenari del Parlament Europeu. "Volem guanyar les eleccions per normalitzar el català a Europa", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cada cop hi ha més incentius racionals per separar-se" d'Espanya, ha apuntat el candidat en referència a la nova retallada que l'Estat prepara sobre TV3. "Hi ha també la llei Wert i el tancament de la televisió valenciana", ha afegit l'eurodiputat nacionalista.

L'eurodiputat de CiU ha assegurat que plantejarà a les institucions europees un IVA superreduït impulsat per Europa destinat a les activitats culturals.

Tremosa ha estat acompanyat de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha volgut insistir en l'europeïsme que "respira" la localitat en termes culturals.

Celebra la crida de l'ANC

El candidat de CiU ha "celebrat" la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ahir va entrar en campanya en demanar el vot per als partits sobiranistes. "La seva capacitat de mobilització està fora de tot dubte, fins i tot Margallo va admetre l'èxit de la Via Catalana", ha considerat.

stats