ELECCIONS EUROPEES
Política 09/05/2014

Tremosa: "El discurs de PP i PSOE sobre el 9-N caurà com un castell de cartes després del referèndum escocès"

El candidat de CiU a les eleccions europees assegura que "algun dia" caldrà plantejar una política comuna de defensa a nivell continental

Oriol March
1 min

Ramon TremosaEl candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest divendres al matí en un col·loqui amb l'expresident Jordi Pujol a la Pedrera de Barcelona que el discurs de PP i PSOE sobre el 9-N "caurà com un castell de cartes" després del referèndum escocès. Tremosa ha apuntat que una victòria del sí al referèndum del proper 18 de setembre obrirà les portes a una negociació entre el Regne Unit i Escòcia i entre la Unió Europea (UE) i Escòcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Escòcia crea un precedent molt estimulant, de bona pràctica política, de respecte al parlamentarisme", ha afegit el candidat, que també ha volgut deixar clar que els "països petits" funcionen millor. "Si Alemanya funciona tan bé és perquè és com si tingués disset 'dinamarques'", ha apuntat.

L'eurodiputat de CiU ha obert la porta a què "algun dia" es plantegi una política de defensa "comuna" a nivell comunitari.

stats