ELECCIONS EUROPEES
Política 10/05/2014

Tremosa: "Cañete vol ser el comissari europeu del transvasament de l'Ebre"

El candidat de CiU planteja l'estat propi com una solució per evitar que es duguin a terme els plans hidrològics del PP

Oriol March
1 min
El candidat de CiU, Ramon Tremosa, aquest dissabte a Tortosa

TortosaEl candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest dissabte que el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, "vol ser el comissari europeu del transvasament de l'Ebre". En aquest sentit, Tremosa ha demanat el vot per a CiU per restar legitimitat al PP a l'hora de dur a terme els seus plans hidrològics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Tortosa, al costat del riu Ebre i de l'emblemàtica pintada de 'Lo riu és vida' i de 'No al transvasament' que hi ha a la ciutat, Tremosa ha lamentat que Espanya incompleix la normativa marc de l'aigua. "Ens parlen de l'imperi de la llei i són l'Estat que més directives incompleix", ha apuntat. El candidat ha apuntat que la solució per evitar un transvasament és possible que a Catalunya li calgui "l'autonomia que té Portugal".

L'eurodiputat de CiU també ha carregat contra el projecte Castor, iniciat pel govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, i ha fet una crida a atacar "de forma definitiva" la problemàtica del cargol poma.

En clau de procés sobiranista, Tremosa ha apuntat que cal que el president de la Generalitat, Artur Mas, tingui "un grandíssim i amplíssim suport de tots els catalans" en aquestes europees.

"Compromís amb la sostenibilitat"

Tremosa ha estat acompanyat de Ferran Bel, alcalde de Tortosa i senador, i de Joan Pere Gómez, candidat de CiU al Parlament Europeu per les Terres de l'Ebre. CiU ha aprofitat l'acte a Tortosa per presentar un seguit de compromisos amb el medi ambient i la sostenibilitat entre els quals hi ha la reducció d'emissions de diòxid de carboni entre un 40% i un 50% l'any 2030. Els nacionalistes també volen reduir la "dependència externa" energètica que té Europa en aquests moments.

stats