ELECCIONS EUROPEES

Pujol: "Si ens hem fet independentistes és perquè Catalunya segueixi sent un país"

L'expresident de la Generalitat reclama que el nacionalisme català no sigui "antiespanyol"

"Si ens hem fet independentistes és perquè Catalunya segueixi sent un país". Així ha arrencat la seva intervenció Jordi Pujol en un col·loqui amb el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, que s'ha celebrat a l'auditori de la Pedrera de Barcelona en el primer matí de campanya. Pujol ha volgut assenyalar que qui més es juga en aquestes eleccions europees és Catalunya. "Per evitar la residualització", ha indicat. "Cal un acte d'afirmació nacional als propers comicis", ha considerat.

"El nacionalisme català no ha de ser antiespanyol, ha de ser català i europeu", ha assenyalat. Pel que fa a l'acte d'afirmació nacional que ha defensat, l'expresident ha apuntat que haurà de ser "sostingut en el temps".

"A Europa li fa mandra reconèixer qualsevol que suposi un canvi", ha afegit Pujol, que ha negat que existeixi tensió al voltant del procés sobiranista. "No s'ha trencat cap vidre!", ha exclamat sobre les manifestacions dels últims anys, i ha respost al ministre Jorge Fernández Díaz, que va assegurar que les famílies no es reunien per Nadal a causa de la "divisió" que genera el procés. "Les famílies discuteixen: els del Barça amb els de l'Espanyol", ha ironitzat l'expresident de la Generalitat.