Publicitat
Publicitat

Tremosa recorda a Junqueras que CiU ja va rebutjar una coalició amb ERC a Europa perquè "abans calia anar junts al Parlament"

L'eurodiputat convergent destaca que "la sobirania fiscal votada per CIU, ERC i ICV obre camí"

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha recordat al seu compte a Twitter que en les darreres eleccions a l'hemicicle europeu va rebutjar una coalició CiU-ERC perquè "abans calia anar junts al Parlament català". Aquestes paraules arriben després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, hagi proposat en una entrevista a l'ACN una coalició independentista entre CiU, ERC i ICV per a les pròximes eleccions catalanes.

Tremosa ha recordat que "la sobirania fiscal votada per CiU, ERC i ICV obre camí" i que, a parer seu, "la UE espera clares majories en seu parlamentària". "Si hem de fer un gran pas endavant, necessitem alguna fórmula per acumular forces", li ha replicat Junqueras. Durant l'entrevista a l'ACN, Junqueras va recordar que ja va fer una proposta de candidatura unitària amb CiU i ICV en les passades eleccions europees, l'any 2009. Junqueras estava llavors disposat que el candidat de CiU, Ramon Tremosa, liderés la llista, i anar o ell o l'ecosocialista Raül Romeva com a número dos.

En la mateixa línia, ara Junqueras estaria disposat a renunciar a la seva pròpia llista si fos en favor d'una coalició potent amb el grup majoritari de la cambra que servís per constituir l'estat propi.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT