Política 27/08/2012

Tremosa recorda a Junqueras que CiU ja va rebutjar una coalició amb ERC a Europa perquè "abans calia anar junts al Parlament"

L'eurodiputat convergent destaca que "la sobirania fiscal votada per CIU, ERC i ICV obre camí"

Acn
1 min
L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa

BarcelonaL'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha recordat al seu compte a Twitter que en les darreres eleccions a l'hemicicle europeu va rebutjar una coalició CiU-ERC perquè "abans calia anar junts al Parlament català". Aquestes paraules arriben després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, hagi proposat en una entrevista a l'ACN una coalició independentista entre CiU, ERC i ICV per a les pròximes eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha recordat que "la sobirania fiscal votada per CiU, ERC i ICV obre camí" i que, a parer seu, "la UE espera clares majories en seu parlamentària". "Si hem de fer un gran pas endavant, necessitem alguna fórmula per acumular forces", li ha replicat Junqueras. Durant l'entrevista a l'ACN, Junqueras va recordar que ja va fer una proposta de candidatura unitària amb CiU i ICV en les passades eleccions europees, l'any 2009. Junqueras estava llavors disposat que el candidat de CiU, Ramon Tremosa, liderés la llista, i anar o ell o l'ecosocialista Raül Romeva com a número dos.

En la mateixa línia, ara Junqueras estaria disposat a renunciar a la seva pròpia llista si fos en favor d'una coalició potent amb el grup majoritari de la cambra que servís per constituir l'estat propi.

stats