Publicitat
Publicitat

POLÍTICA D'ALIANCES

Tremosa defensa un pacte entre CiU i ERC i fins i tot un "tripartit d'eix nacional" amb ICV

L'eurodiputat assegura que Oriol Junqueras està donant senyals "que sorprenen positivament CiU" i que permeten pactar-hi pressupostos i reformes

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, creu que CiU "no tindrà cap dubte" sobre amb qui pactar els pressupostos si "té una ERC al seu costat oferint responsabilitat per tirar endavant el país". En declaracions a l'ACN, Tremosa ha recordat que ell "sempre" ha defensat un acord amb ERC, i més ara que el partit el lidera el seu company a Brussel·les, Oriol Junqueras. Segons Tremosa, el nou president d'ERC està donant senyals "que sorprenen positivament CiU" i que permeten que el Govern d'Artur Mas tingui "més opcions que només el PP" per pactar els pressupostos i les reformes. Tremosa aposta perquè el PP "salvi sol Espanya d'ella mateixa" i CiU "prioritzi els interessos de Catalunya per sobre de tot". Aquesta vegada els catalans no han "d'aparcar en nom de no sé quin interès" espanyol les seves reivindicacions pròpies, ha afegit, així com que "ara no es pot demanar a CiU que renunciï al seu programa electoral, i més quan amb una campanya electoral molt explícita pel concert econòmic com mai havia fet abans ha tingut els millors resultats electorals en unes generals i ha guanyat per primera vegada a Catalunya", ha declarat el polític.

"Sempre he defensat un pacte amb ERC, així que com no l'hauria de defensar ara, que un amic meu n'és president?", ha explicat Tremosa. L'eurodiputat de CiU fins i tot va més enllà i aposta per un "tripartit d'eix nacional" que també incorpori ICV i que "reforçant l'eix nacional donés diners per fer una política social eficient i justa". Amb tot, Tremosa ha dit que "necessitem una esquerra del segle XXI" com "la nòrdica". Segons l'eurodiputat, l'esquerra catalana "ha de saber que la precondició per al creixement econòmic i la recuperació és la disciplina fiscal i la seriositat en la gestió pública". Sense això, diu Tremosa, "Catalunya com a país té un problema" i "Convergència, al Govern, un altre" perquè no hi haurà "una esquerra moderna que pensi en clau europea".

"Si CiU té una ERC al seu costat oferint responsabilitat i oferint-se per tirar endavant el país, Convergència no tindrà cap dubte per decidir amb qui, per afinitat i proximitat, ha de pactar un pressupost", ha defensat Tremosa. "L'Oriol Junqueras està donant senyals en aquesta línia que sorprenen positivament els mercats i sorprenen positivament CiU, perquè defensa la idea que no podem deixar Catalunya en mans dels qui no l'estimen com nosaltres l'estimem, o en mans dels qui no la tenen com a prioritat política com nosaltres", ha conclòs Tremosa.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT