Publicitat
Publicitat

CONFLICTE LINGÜÍSTIC

Tremosa portarà a la Comissió Europea el cas de l'agressió lingüística a l'aeroport del Prat

L'eurodiputat de CiU convidarà tots els eurodiputats catalans a demanar a la institució si pensa intervenir "per defensar els drets lingüístics" dels ciutadans

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa portarà davant la Comissió Europea el cas del jove advocat que ha denunciat un guàrdia civil per agredir-lo després de parlar en català a l'aeroport del Prat.


Tremosa ha explicat a l'Ara.cat que plantejarà dilluns una pregunta-denúncia en la qual demanarà a la Comissió Europea si pensa intervenir “per defensar els drets lingüístics” dels ciutadans. A més, el dirigent de CiU convidarà a la resta d'eurodiputats catalans a signar també la pregunta per presentar-la conjuntament i tenir més força. “Els nòrdics utilitzen molt aquesta estratègia quan es tracta d'un tema de drets civils”, assegura Tremosa.


L'eurodiputat de CiU explica que, a partir de la pregunta, la Comissió estarà “obligada a posicionar-se” en un temps màxim de vuit setmanes i que la seva resposta "compromet" la institució.


L'agressió denunciada es va produir ahir al migdia quan el jove anava a agafar, com cada divendres, un vol amb destinació Madrid, on estudia un màster.


RE

Més continguts de