CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 28/01/2012

Tremosa portarà a la Comissió Europea el cas de l'agressió lingüística a l'aeroport del Prat

L'eurodiputat de CiU convidarà tots els eurodiputats catalans a demanar a la institució si pensa intervenir "per defensar els drets lingüístics" dels ciutadans

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa portarà davant la Comissió Europea el cas del jove advocat que ha denunciat un guàrdia civil per agredir-lo després de parlar en català a l'aeroport del Prat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tremosa ha explicat a l'Ara.cat que plantejarà dilluns una pregunta-denúncia en la qual demanarà a la Comissió Europea si pensa intervenir “per defensar els drets lingüístics” dels ciutadans. A més, el dirigent de CiU convidarà a la resta d'eurodiputats catalans a signar també la pregunta per presentar-la conjuntament i tenir més força. “Els nòrdics utilitzen molt aquesta estratègia quan es tracta d'un tema de drets civils”, assegura Tremosa.

L'eurodiputat de CiU explica que, a partir de la pregunta, la Comissió estarà “obligada a posicionar-se” en un temps màxim de vuit setmanes i que la seva resposta "compromet" la institució.

L'agressió denunciada es va produir ahir al migdia quan el jove anava a agafar, com cada divendres, un vol amb destinació Madrid, on estudia un màster.

stats