Política 29/11/2010

Rasquera i Castelldefels, cara i creu del nacionalisme

Dels més independentistes, als menys catalanistes o els que registren major abstenció. 'Ara' elabora la seva particular classificació amb les tendències del 28-N.

Natalia Araguás
1 min

Rasquera (Ribera d'Ebre), Olost (Osona) i Santa Maria d'Oló (Bages) són els municipis més independentistes de Catalunya i també els que més voten a ERC. En contraposició, els menys catalanistes són Castelldefels (Baix Llobregat), Badia (Vallès Occidental) i Olivella (Garraf). Són les localitats on PPC, Ciutadans i Alternativa de Govern, capitanejat per l'ex diputada popular Montserrat Nebrera, tenen més adeptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el rànquing elaborat per Ara amb les tendències que s'han registrat al 28-N en municipis de més de 500 electors, Matadepera, Avinyó i Llívia són els que més voten a CiU. En canvi, el PSC predomina a Sant Jaume d'Enveja, Bot i Cornellà del Llobregat: no en va, el president de la Generalitat i primer secretari del partit, José Montilla, va governar aquest últim durant quinze anys.

Les localitats que més voten a ICV són Montornès del Vallès, Santa Maria de Martorelles i Sant Feliu de Llobregat, mentre que el PPC té els seus feus a Vilamalla, Badia del Vallès i Castelldefels.

On Reagrupament ha registrat més vots és a Barbens, Puigcerdà i el Pla de Santa Maria, mentre que Solidaritat Catalana ha triomfat a Taradell, Olvan i Sant Vicenç de Torelló. Els municipis que més han votat a Plataforma per Catalunya han estat Sant Martí de Riucorb, Bellvei i Calaf.

Els municipis que han ofert un reflex més fidel dels resultats del conjunt de Catalunya han estat Palafolls, mataró i Vallirana. El pòdium dels més abstencionistes l'ocupen el Montmell, Badia i Maçanet de la Selva. En canvi, cal destacar per ser els municipis més participatius de Catalunya a Avinyó, Folgueroles i Torrelameu.

stats