Política 16/04/2015

El PSOE diu que el cas Rato revela que el PP prioritza "l'interès privat" per davant del públic

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, apunta que l'amnistia fiscal estava pensada per afavorir "grans defraudadors"

Efe
1 min
El secretari d’organització del PSOE, César Luena, va demanar a Mas “altura de mires”.

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha afirmat aquest dijous que la presumpta investigació a l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato per blanqueig de diners és la prova que el que el PP "amaga darrere la màscara pública és pur interès privat i simple cobdícia". Luena ha denunciat el comportament del PP després de fer-se públic que Rato es va acollir a la regularització fiscal extraordinària durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número dos del PSOE ha criticat també durament l'amnistia fiscal que va portar a terme el govern de Rajoy, que Luena va qualificar d'"ostentació obscena d'insolidaritat" pensada per afavorir "grans defraudadors com presumptament Rato, a qui el PP ens va vendre com un gran gestor de gestors fins a fer de Bankia seu particular 'titanic' financer ".

En matèria econòmica, Luena ha reiterat que les dades macroeconòmiques milloren a Espanya, però ha insistit que "no es creix gràcies a Rajoy, sinó malgrat ell", i ha assegurat que en quatre anys la 'guardiola' de la Seguretat Social podria acabar després que l'Executiu del PP hagi tret d'ella 34.000 milions d'euros des de 2011. En aquest senti, ha advertit que el "següent pas" del PP és "privatitzar pensions per qui pugui pagar-les".

stats