Política 23/01/2014

Raül Romeva (ICV) anirà a les eleccions europees a la llista dels Verds francesos

L'eurodiputat renuncia a tornar a ser candidat per la formació catalana

Efe
1 min

Brussel·lesL'eurodiputat d'ICV Raül Romeva, que ha renunciat a tornar a ser candidat per la formació catalana, concorrerà en la llista dels Verds francesos en les pròximes eleccions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Romeva serà a la llista d'Europe Ecologie-els Verts en la circumscripció electoral francesa del sud-est, de la qual serà cap de llista el seu company de files a l'Eurocambra José Bové.

Romeva ha acceptat fer campanya amb Bové i ser en la seva llista "sempre que sigui en un lloc al final sense possibilitats de sortir".

L'eurodiputat català, que ha ocupat l'escó d'ICV en les dues últimes legislatures, ha deixat clar des del principi del seu camí en l'Eurocambra que no serà diputat un tercer mandat.

Justifica la seva decisió de no repetir en la seva convicció en la "regeneració democràtica", així com per poder dedicar més temps a la seva família.

Bové, de 60 anys, és un polític i sindicalista francès del sector agrícola, figura rellevant del moviment alternatiu, portaveu des de 1993 de l'organització internacional Via Camperola i que ja va ser el cap de llista de la seva circumscripció en les europees de 2009.

El candidat d'ICV per a les pròximes eleccions al PE, elegit el passat 21 de desembre en primàries, és l'economista i diplomàtic Ernest Urtasun.

Urtasun, de 31 anys, es va imposar a l'altre candidat que aspirava a encapçalar la llista d'ICV a les eleccions europees del 25 de maig de 2014, l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge Salvador Milà.

stats