Política 03/03/2015

Romeva: "No em plantejo anar a un altre partit com a candidat a les eleccions"

"No pateixis que no aniré a cap candidatura", li va dir l'exeurodiputat a Joan Herrera, segons ha revelat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'

Ara
2 min
RAÜL ROMEVA S'ESTRENA AMB UNA NOVEL·LA SOBRE EL PERIODISME EN EXTINCIÓ

BarcelonaRaül Romeva descarta formar part de cap llista electoral un dia després d'estripar el carnet d'ICV. Així ho ha explicat l'exeurodiputat ecosocialista en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' en què ha apuntat que aquesta intenció ja li ha manifestat al coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. "No pateixis que no aniré a cap candidatura", ha assegurat Romeva rememorant la conversa amb Herrera. L'exdirigent li va comunicar al líder ecosocialista la seva decisió de deixar el partit ahir al matí, hores abans de fer públic el text de comiat al seu blog.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No em plantejo anar a un altre partit com a candidat a les eleccions que sigui", ha afegit posteriorment en una entrevista a 'El Món a RAC1', en què també ha demanat "disculpes" per l'adéu al partit.

"La meva voluntat no ha estat fer mal a ICV, ni fer que ningú se senti incòmode. Era una decisió coherent amb el que jo defenso fa temps. Es tracta d'una situació molt dolorosa que malauradament que podria haver passat ara o més endavant", ha indicat Romeva, que ha volgut insistir en la "dificultat" del camí que ha pres Iniciativa a l'hora de defensar el dret a decidir.

"Segueixo estant a disposició d'ICV. No s'ha valorat mai prou el paper del partit en el procés. E camí que ha fet és molt difícil. El meu reconeixement és total. Altra cosa és que jo estigui capacitat per fer el que se'm demanava que fes. Crec que era més honest fer un pas enfora", ha admès Romeva, que ha demanat disculpes per "no haver estat capaç de convèncer més gent" sobre la independència dins de la formació.

stats