ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 17/08/2015

Romeva deixa clar que Mas és el candidat a la presidència de Junts pel Sí

El cap de llista de la coalició afirma en una vintena de tuits que l'objectiu és obtenir un mandat democràtic i que, si guanya, apostarà per un Govern plural per aplicar-lo

Ara
2 min
Raül Romeva, durant la presentació de Junts pel Sí

BarcelonaEl cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha sortit al pas aquest dilluns dels atacs del PP, d'Unió i de Catalunya Sí que es Pot referents als suposats dubtes sobre si Artur Mas serà el president de la Generalitat en cas de guanyar la coalició independentista. Ho ha fet en una vintena de tuits en castellà des del seu compte personal en què recordava els motius pels quals s'havia conformat Junts pel Sí i els seus objectius. I, en la quinzena piulada, Romeva confirma que, si les majories ho permeten, el Govern estarà "presidit per Artur Mas", que "fins ara ha estat sempre a l'altura de les demandes catalanes en aquesta qüestió [de la independència]".

En tot cas, Romeva comença dient que "hi ha qui creu que Junts pel Sí respon al fet que un president ha perdut el seny i que la resta som tontos útils", cosa que nega, i afirma que, malgrat que alguns vulguin que els catalans segueixin "lligats per un PP que, tot i que és insignificant a Catalunya, vol imposar-nos-ho tot" o que pretenguin fer creure que tot depèn d'una sola persona, la coalició respon a la mobilització de milions de persones. Així, l'exeurodiputat d'ICV recorda la prohibició de la consulta, la retallada de l'Estatut, la querella pel 9-N i, en definitiva, la voluntat d'aconseguir "un mandat democràtic clar i incontestable".

Per tot plegat, Romeva afirma que "si el 27-S la majoria així ho estableix, hi haurà un Govern plural, de concentració", amb un mandat clar i breu, presidit per Mas i amb sensibilitats diverses incloses, que obri un procés constituent en què "ha de poder participar tothom" i del qual hauria de "sortir un nou país, de i per a tots, sense exclusions". "I en aquest context, s'entenen els nervis del PP d'Albiol, que és el mateix PP que el de Rajoy, Aznar i Rodrigo Rato", conclou.

stats