CANVI DE CICLE

Romeva afirma que els dubtes entorn Felipe González evidencien que no existeix cap oferta de l'Estat

El cap de llista de Junts pel Sí reclama a Rajoy que, a banda de cridar a la participació, reconegui els resultats del 27-S

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha afirmat aquest dimecres que els dubtes sobre si l'expresident espanyol, Felipe González estava disposat o no a reconèixer Catalunya com una nació "demostren el moment en què vivim". "Aquesta esmena permanent i constant demostra que no hi ha oferta ni proposta des de l'Estat", ha afegit, i ha asseverat que " hi ha dues maneres d'afrontar-ho: l'insult i l'amenaça o la proposta de diàleg i de tones de democràcia, la nostra". "Constatem que hi ha dues opcions, malauradament no en veig cap altra", ha conclòs, tancant així la porta a una possible tercera via davant la negativa a considerar Catalunya com una nació.

Pel que fa a la crida del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a que els catalans unionistes participin el 27-S, Romeva ha considerat normal que el cap d'un executiu cridi a la participació en unes eleccions. " El que caldria és respectar el mandat que surti de les urnes, com tots estic convençut que farem", ha afegit.