POLÍTICA
Política 09/10/2012

Reagrupament demanarà el vot per a CiU

La vicepresidenta de la formació, Rut Carandell, considera que "el triomf de Mas és el triomf de l'estat propi"

Mireia Miquel
2 min
Imatge del míting a Sabadell durant la passada campanya electoral a les eleccions generals. Aleshores, Rcat es va presentar en coalició amb ERC.

BarcelonaReagrupament s'alinearà aquestes eleccions amb CiU. Després d'haver concorregut en coalició amb ERC a les eleccions espanyoles i a les municipals a la majoria de grans municipis, també a Barcelona, i amb la CUP a Girona, la vicepresidenta de l'entitat independentista ha revelat aquest dimarts que no concorreran a les eleccions del 25 de novembre, i que recomanaran als seus afiliats que apostin per la candidatura de la federació encapçalada per Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El triomf de Mas és el triomf de l'estat propi", ha assegurat Carandell, que respon així a la "petició" llançada pel president de la Generalitat i candidat a la reelecció en el sentit de que li cal una àmplia majoria que l'atomització del vot independentista podria amenaçar. Carandell ha reclamat "responsabilitat i generositat" per donar el vot a Convergència i ha assegurat que és "molt important" reforçar Mas en aquestes eleccions. Reagrupament rebutja així la invitació per formar coalició amb ERC i la Democràcia Catalana de Joan Laporta, malgrat que la setmana passada va negociar la possibilitat de formar-la també amb SI. ERC tampoc s'ha mostrat aquests dies molt disposada a donar una presència significativa a Reagrupament a les seves llistes, com sí que va fer la formació d'Oriol Junqueras a les darreres generals.

"A disposició" de Mas

Després de l'intent fracassat de "bastir una gran coalició" per la independència de cara a les eleccions, Reagrupament es posa a "disposició" del líder de CiU. Així de clar ha parlat la dirigent independentista, i ha lamentat que no hagi sigut possible formar aquesta unió entre els partits catalans sobiranistes liderada per Artur Mas. De fet, CiU va rebutjar des d'un principi les invitacions que li havien arribat en aquest sentit. Al mateix temps ha volgut agrair "totes les ofertes que han fet per separat" tant ERC com SI.

"Ens han ofert llocs de sortida a les seves llistes" ha assegurat Carandell, que ha afegit que no les poden acceptar. I ha posat de manifest que ara "és el moment de la responsabilitat i de pensar en Catalunya i en el bé del país". Durant la breu intervenció ha afirmat que Reagrupament es queda "en un segon terme" i que és el moment de donar el suport al projecte que lidera Mas.

L'any passat el líder de la formació, Joan Carretero, va llençar dures crítiques a Artur Mas afirmant que "qui és independentista i vota CiU és idiota". En aquell moment, però, la federació tenia com a soci recorrent el PP i, just abans de les eleccions espanyoles, el seu cap de files a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, es negava a descartar governs de coalició o pactes estables amb el PSOE o el PP. La manifestació de la Diada i l'actitud d'Artur Mas des d'aleshores expliquen el canvi radical de Carretero, que sempre va rebutjar amb vehemència les acusacions de "convergent" que li feien els oficialistes d'ERC quan Reagrupament era un corrent intern de la formació que aleshores lideraven Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós. El líder reagrupat, que a les darreres autonòmiques va quedar-se a les portes d'aconseguir l'acta de diputat per Girona, sempre ha prioritzat l'eix nacional al social en la seva acció política.

stats