POLÍTICA
Política 05/08/2012

Rebel·lió municipal a les Illes contra la llei que relega el català

Els municipis de les Balears, també alguns dels governats pel PP, busquen fórmules legals per neutralitzar l'ofensiva contra la llengua catalana que lidera el president autonòmic, José Ramón Bauzá

Enric B. Abelló
1 min
Rebel·lió municipal a les Illes contra la llei que relega el català

PalmaL'obsessió en contra del català del president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, arriba prou enllà com per esquerdar, una vegada més, el seu propi partit, el PP. Aquest cop la batalla és als ajuntaments, que pretenen fer servir una escletxa de la mateixa llei de funció pública per mantenir el català com a requisit per treballar a l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas és que la llei reserva que el català només serà requisit i si així ho decideixen els ajuntaments, per als llocs d'atenció al públic. I els Ajuntaments han optat per aprovar resolucions de ple per considerar que tots els llocs de treball públics tenen com a principal funció l'atenció del ciutadà. Més de la meitat dels ajuntaments balears governats del PP també han aprovat la iniciativa. El govern de Bauzá ja ha amenaçat amb impugnar les resolucions.

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium.

stats