Política 11/10/2011

El conseller de Treball andalús: "El PER no és un privilegi, és un dret"

Manuel Recio considera que sense el PER aquella zona "quedaria despoblada"

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de treball de la Junta d'Andalusia, Manuel Recio, assegura que "el PER no es un privilegi que tingui Andalusia sinó un dret" i que cadascú "s'organitza els seus models com vol". Creu que la seva comunitat autònoma, així com "altres zones com Castella", quedarien despoblades "si no fos pel PER", ja que l'emigració és "l'única alternativa que s'ha trobat històricament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A El Matí de Catalunya Ràdio, Recio ha defensat el seus "drets" però també ha atacat l'estructura política i administrativa catalana. Concretament, ha dit que ell no s'hi posa però que "els consells comarcals catalans costen igual o més". El consejero, que ha obviat que els consells comarcals els manté la Generalitat i que, en canvi, el PER el subveniona l'Estat, s'ha referit als consells com una despesa que "es podria estalviar" perquè són diners que fan cap a "sous dels consellers" comarcals.

Des del seu punt de vista, els diners que s'inverteixen en el PER andalús són igual de "vàlids" que els que es destinen al sector de l'automoció a Catalunya, que alguns cops també es subvenciona. En aquest sentit, ha posat en valor la funció del PER perquè diu que a la comunitat andalusa "és on més jornalers hi ha de tot Espanya".

Amb un to més conciliador, Recio ha tancat l'entrevista dient que allò important és "treure benefici de la fruita que hi ha a l'arbre i no deixar-la perdre" i que, "enlloc de tirar-nos els trastos pel cap", cal que Catalunya i Andalusia cooperin "perquè és quan ens ha anat millor a tots dos".

stats