Política 14/02/2012

Recoder diu que l'acord amb el PP sobre la taxa a les companyies d'aigua garanteix que no s'apujarà la factura

El conseller de Territori i Sostenibilitat reconeix una "sensació de confiança" amb la ministra Pastor

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha afirmat que hi ha un "acord sòlid" amb el PP per apujar la taxa a les empreses subministradores d'aigua i aconseguir "que s'estrenyin el cinturó" sense que tingui repercussió en els usuaris. La proposta inclosa en els pressupostos preveu un increment de l'IPC per a la majoria dels usuaris –el 65%– i, a partir d'aquí, s'estableixen increments del 10%. En paral·lel, es mantenen els descomptes per a jubilats i famílies en situació d'atur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el conseller ha constatat que la ministra de Foment, Ana Pastor, li dóna "una sensació de confiança" que no tenia amb Blanco. Recoder afirma que calia "donar la volta a la situació" de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i per això ha demanat als usuaris que paguin "una mica més, sobretot els que gasten més", a la mateixa agència que s'estrenyi el cinturó i a les companyies que hi posin "de la seva part" sense que hi hagi repercussió en els usuaris, sinó en el seu compte de resultats.

Després de la reunió aquest dilluns amb la ministra Pastor, Recoder ha reconegut una "sensació de confiança" que no la tenia amb l'exministre Blanco, que feia "grans anuncis" però a l'hora de la veritat no donava "ni cinc de calaix". Malgrat això, el conseller ha expressat que no hi ha calendaris d'execució. "S'haurien de concretar en les properes reunions i, si no es produeix, hauríem de començar a canviar el nostre discurs", ha afirmat.

El deute de l'ACA

Recoder assegura que "salvarem" l'Agència Catalana de l'Aigua, que "vivia una festa contínua i feia feines que no li tocaven". A més, ha assegurat que l'agència va per bon camí i ha destacat que el 2011 "és el primer any" que l'ACA ha tancat "sense dèficit".

stats