POLÍTICA
Política 25/05/2011

Recoder es reunirà aquest dijous amb Foment per reclamar les inversions a Rodalies

El conseller de Territori i Sotenibilitat demanarà al ministeri que s'estableixi una seu a Barcelona per dirigir les obres i que s'avancin 1.900 dels 4.000 milions previstos per a invertir a la xarxa

Redacció
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder / CR

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha avançat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es reunirà aquest dijous amb el secretari d'infraestructures del ministeri de Foment, Víctor Morlán, per demanar que s'avancin de manera urgent 1.900 dels 4.000 milions compromesos fins al 2015, diners que han de servir per solucionar les contínues avaries de la xarxa. Una de les demandes que el conseller exposarà a Morlán serà la de disposar d'una seu a Barcelona des d'on coordinar les obres que s'han d'efectuar a la xarxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat, Recoder espera un “canvi d'actitud” per part del ministeri, que va anul·lar a última hora una reunió similar que havia de tenir lloc fa unes setmanes. El conseller vol tornar amb un “compromís” del ministeri per executar les inversions previstes, ja que considera que l'excusa dels ajustos pressupostaris no serveix. “Les retallades són selectives, no afecten tothom igual”, ha explicat. El conseller considera que aquestes inversions són necessàries per evitar que la competència traspassada continuï sent “espiritual”, ja que no inclou ni trens ni estacions.

Model de creixement

Recoder també ha dit que el Govern no farà nova obra pública si no es disposa del pressupost per executar-la. “Encara que volguéssim no podríem fer-ho”, ha explicat Recoder, que ha recordat que “la Generalitat té pagaments compromesos fins al 2044” i que es fa servir una part destacable del pressupost per a pagar interessos financers a empreses privades. El conseller ha explicat que caldrà fer un esforç per definir les prioritats i incloure-les al pressupost, però ha recordat que la retallada al seu departament haurà de ser del 40%.

stats