Reding es disculpa per les seves paraules sobre la independència de Catalunya

Ho ha revelat aquest dijous en el ple del Congrés el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo

La comissària europea Viviane Reding ha demanat disculpes al govern de Mariano Rajoy per les seves declaracions a un diari espanyol sobre la legalitat d'una hipotètica independència de Catalunya .

Així ho ha revelat aquest dijous en el ple del Congrés el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació , José Manuel García - Margallo , que ha explicat que Reding ha reconegut que les seves declaracions van ser " extraordinàriament desafortunades " i que la seva posició coincideix plenament amb la de la resta de la Comissió Europea .

En una recent entrevista al ' Diario de Sevilla' , Reding va assegurar que no pensava " ni per un segon " que Catalunya volgués deixar la Unió Europea i ha afegit que la legislació internacional " no diu res " sobre la possible exclusió d'aquesta comunitat autònoma de la UE en el cas que s'independitzés d'Espanya .

Ja dilluns passat , García - Margallo va recordar a la comissària que la secessió d'una part d'un estat de la UE és contrària al tractat comunitari i que la seva hipotètica adhesió als 27 hauria de ser acordada per unanimitat .

Més continguts de