LA CANDIDATURA D'ERC AL CONGRÉS
Política 29/07/2011

Ferran Requejo medita ser el cap de cartell d'ERC a Madrid

El catedràtic de la UPF té previst donar una resposta en els pròxims dies, segons ha confirmat a l'Ara.cat

M.colomer
2 min
Un reclam de justícia fiscal per a Catalunya

BarcelonaEl politòleg Ferran Requejo medita la possibilitat d'encapçalar la llista d'ERC a Madrid. La futura direcció republicana, encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, ha ofert a aquest catedràtic de la UPF el cap de cartell, segons ha avançat avui La Vanguardia i ha confirmat el mateix Requejo a l'Ara.cat. Requejo ha explicat que fa dies que medita els riscos que representa acceptar aquesta possibilitat, i que ho acabarà de decidir aquest cap de setmana per donar una resposta a principis de la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el de Requejo no és l'únic nom que els últims dies ha sondejat la futura direcció d'ERC. Entre els noms que ha sondejat figuren el de l'actual número dos a Madrid, Joan Tardà, i el de l'escriptor Alfred Bosch. Tardà, però, no tenia l'aval de part de la nova executiva, partidària d'una renovació profunda, mentre que Alfred Bosch agrada als partidaris d'un pol sobiranista, però no al sector més esquerrà del partit. Així, dirigents d'ERC veuen en Requejo una síntesi de tot plegat. És independent i ara ja partidari de la via independentista després de veure fracassada la possibilitat federal després d'anys de defensar-la. A més, es tracta d'un perfil que no genera rebuig en el sector més esquerrà del partit, com el que lidera Joan Ridao.

Ridao ja havia començat la recollida d'avals per presentar batalla per poder repetir en el càrrec, però Junqueras va amenaçar de disputar-li ell mateix el lloc si no se sotmetia al procés de converses obert per intentar consensuar una candidatura única. Ridao ha aturat ara el procés de recollida d'avals a l'espera que l'incloguin en les converses. La nova direcció assegura que vol una candidatura que integri totes les sensibilitats, això és, també amb Ridao, encara que no de cap de cartell. El consell nacional del partit triarà oficialment el candidat el 3 de setembre.

stats