Política 12/05/2016

Requena es reivindica com a representant de les bases de CDC i acusa Homs de ser el "candidat de la direcció"

L'aspirant a cap de llista del partit a les eleccions del 26-J assegura que no ha fet el pas instada per Germà Gordó. Acusa la cúpula de fer una formació amb "lideratges exclusius i únics"

Oriol March
2 min
L'aspirant a liderar CDC a Madrid, Sívlia Requena, entrega els avals a la seu de CDC

BarcelonaSílvia Requena, aspirant a liderar la candidatura de CDC a Madrid, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que el seu objectiu és "representar una família àmplia" dins de Convergència en les primàries que se celebraran el proper 21 de maig. Requena, segons diversos dirigents consultats, té el suport de Germà Gordó, que és un dels noms que totes les travesses situen com a aspirant a la secretaria general de la nova Convergència, però s'ha volgut allunyar d'aquesta adscripció. "Per tots aquells que em vulguin situar en un sol corrent o en un moviment intern, dic que formo part de molts corrents", ha apuntat la presidenta de la sectorial d'Igualtat de Convergència. "Vull que quedi clar que aquest pas [la candidatura] no el faig per cap dels aspirants al proper congrés de CDC", ha apuntat sobre Gordó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El 26 de juny és l'assaig general de la gran obra de la refundació del partit", ha indicat Requena, que tindrà al davant en les primàries Francesc Homs, que ja ha rebut el suport del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de la consellera de la Presidència, Neus Munté. En aquest sentit, la candidata ha indicat que Homs és el "candidat de la direcció", mentre que ella representa les "bases". És la primera vegada que CDC celebra una votació interna a tota la militància per triar cap de llista a Madrid. La candidata ha demanat que Puigdemont també li doni suport.

"Les primàries són un motor de canvi", ha apuntat Requena en roda de premsa a la seu nacional del partit, on ahir va entregar els avals per la candidatura. "La meva meta no és personalment tenir lloc en cap direcció del nou partit, sinó aconseguir que la retòrica política excessiva desaparegui per convertir-la en fets reals", ha apuntat l'aspirant, que ha apuntat que si guanya farà com Homs i no ocuparà cap càrrec en la direcció del nou partit. En tot cas, Requena ha apuntat que hi ha sectors de CDC, com és el cas de Gordó o bé de Llibergència, que li demanen "papers" sobre igualtat. En clau de futur, la militant nacionalista ha indicat que en els últims temps el partit s'ha enfocat massa a "lideratges exclusius i únics" i als "quadres institucionals".

Requena ha apuntat que està promovent que hi hagi debats entre candidats arreu del territori. "Això pot enriquir i enfortir-nos a tots", ha assenyalat la candidata interna, que ha destacat la "potencialitat" de les bases per aportar idees en el futur de Convergència camí del 26-J. Ha assegurat que tot el cost de la campanya l'està assumint a través de la seva butxaca. Està previst que Requena i Homs es reuneixin aquest migdia per abordar la possibilitat d'anar junts al territori per fer campanya i que vegi els estils de cada candidat.

stats