Política 19/12/2011

Retallada d'entre un 4% i un 5% en el pressupost de la Generalitat per a 2012

TV3 assegura que la reducció serà inferior al 6% i RAC1 concreta que serà d'entre el 4% i el 5%. Aquestes xifres serien l'objectiu del Govern, que encara està negociant amb els partits

Ara
1 min

BarcelonaEl pressupost de la Generalitat per a 2012 serà entre un 4% i un 5% més baix que el de 2011. Aquest seria l'objectiu del Govern, segons apunten les dades difoses pels mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dilluns, TV3 ha assegurat, al programa Els matins que la retallada serà de menys del 6%, i RAC1 ha concretat que serà d'entre el 4% i el 5%. Les dues fonts indiquen que l'estalvi no serà lineal i que intentarà no castigar més els departaments de Salut i d'Ensenyament. Això implicaria que l'estalvi afegit sobre el que ja es va fer l'any passat es carregui sobre els sous dels funcionaris, el preu de l'aigua, les taxes universitàries i el preu de la gasolina, com ja va anunciar Artur Mas dos dies després de les eleccions espanyoles, el 22 de desembre.

La intenció és que el pressupost de l'any que ve permeti complir amb l'objectiu de limitar el dèficit a l'1,3% del PIB. I el Govern negocia amb els partits polítics de l'oposició per intentar consensuar i aprovar una proposta de comptes, ja que CiU no té majoria absoluta per tirar-los endavant sol al Parlament.

stats