Política 30/09/2017

La negativa d'alguns directors d'institut a obrir l'1-O obliga a canviar alguns locals a última hora

El Govern alerta que alguns col·legis poden canviar, com ha passat a l'Hospitalet i Sabadell

Ara
2 min
L'Escola Dovella El Clot és una de les que sí que ha obert les portes

BarcelonaEls organitzadors del referèndum de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional, han hagut de canviar tres locals de votació de l'Hospitalet, inicialment instituts de secundària, perquè els directors no han volgut cedir les claus del centre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del sector educatiu han explicat a l'agència Efe que els responsables dels IES Apel·les Mestres, Europa, i Torres i Bages s'haurien negat a facilitar la votació per no incomplir la llei, i han assenyalat que el nombre de centres que opten per aquesta opció podria ser fins i tot més gran. L'Escola Ramon i Cajal, els Instituts Margarida Xirgu, Eugeni d'Ors, Santa Eulàlia i Llobregat tampoc obriran les seves portes.

El 21 de setembre a les 13.00 hi va haver una reunió de tots els directors d'instituts de secundària dependents de la Generalitat en la qual es va acordar que només lliurarien les claus si tenien una ordre per escrit. Aquests tres instituts s'han substituït pels centres d'atenció primària (CAP) Can Serra, Bellvitge i Sant Feliu. De matinada l'ANC ha informat a través de les xarxes socials que també han quedat habilitats dos CAP més, els de Collblanc i Torrassa. En total 7 centres d'atenció primària actuaran com a col·legis electorals dels 19 que tindrà la segona ciutat de Catalunya. En les darreres eleccions, les del 26-J, es van obrir 49 punts de votació a l'Hospitalet.

El mateix ha passat a Sabadell, en què s'han canviat vuit locals de votació, tal com han informat alguns partits sobiranistes a través de les xarxes.

Reubiquen els votants de vuit col·legis electorals de Sabadell

El de Sabadell no és l'únic canvi al Vallès Occidental, ja que aquest divendres es va canviar el col·legi electoral previst per l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya de Rubí per l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat.

stats