Política 23/02/2013

Revenga, de professor a persona de confiança de les infantes durant 20 anys

Les filles dels reis han viscut lligades a Carlos García Revenga. L'assessor de les infantes va acompanyar Elena a donar a llum a Froilán i també a l'hospital quan el seu primogènit va ferir-se en un accident d'escopeta

Efe
3 min
Carlos García Revenga entrant als jutjats de Palma. EFE

MadridCarlos García Revenga, que aquest dissabte ha comparegut com a imputat davant el jutge instructor del cas Nóos, compleix enguany dues dècades com a assessor i secretari de les infantes Elena i Cristina, que el coneixen de quan era professor seu. Revenga va guanyar-se la seva confiança i van posar-lo al capdavant de gestions oficials i privades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De professor a assessor personal

Llicenciat en magisteri i pedagogia, Revenga feia classes al col·legi madrileny de Santa Maria del Camino, on van estudiar les infantes, i va ser elegit per guiar els estudis d'Elena i assessorar-la en diferents matèries, una funció que es va estendre a Cristina, fins a ingressar formalment a la Casa del Rei com a assessor de totes dues el 1993.

Entre les seves activitats oficials com a assessor i secretari de les infantes i les derivades de la seva amistat amb elles, s'ha pogut veure Revenga des de llavors acompanyar Elena i Cristina en multitud d'ocasions i participar directament en l'organització d'esdeveniments importants de les seves vides, com els casaments de totes dues.

Pendent de la salut de Froilà

Per exemple, va acompanyar la infanta Elena a la clínica Ruber el juliol del 1998 per donar a llum Froilà. Tretze anys després, arran de l'accident d'escopeta del primogènit dels ducs de Palma, va ser el mateix Revenga qui conduïa el cotxe amb què la infanta Elena va deixar el seu fill a la Clínica Quirón.

Testimoni del Registre Civil del fill gran dels ducs de Palma

També va participar a Barcelona com a testimoni en l'acte d'inscripció al Registre Civil de la família reial del primogènit de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, amb qui sempre ha mantingut una molt bona relació.

El mateix Revenga explicava, al comunicat en què sortia al pas de les acusacions de Diego Torres, exsoci d'Urdangarin a l'Instituto Nóos, que de vegades havia pogut barrejar gestions pròpies del seu càrrec d'assessor de les infantes amb altres de "relacionades amb les activitats privades dels ducs de Palma".

Una relació professional i personal

Recordava en aquest punt que en els 20 anys que s'ha mantingut en aquest lloc "s'ha produït una relació més estreta que l'estrictament professional", sense que es pogués negar, "pel que fa a aquesta circumstància", a prestar les ajudes que li sol·licitaven.

En tot cas, mai va dur a terme gestions que fossin "contràries a qualsevol principi moral o d'ètica professional", recalcava Revenga en aquest escrit, en el qual també anunciava el seu desig de comparèixer davant el jutge José Castro per defensar la seva innocència respecte a les activitats que investiga sobre el cas Nóos.

Extresorer de Nóos

El secretari de les infantes, que és vocal del patronat de la Fundació Reina Sofia des de desembre del 2002, va ser designat el novembre del 2004 tresorer de l'Instituto Nóos, un nomenament que Urdangarin explica perquè Torres havia incorporat a l'entitat a familiars seus i ell, al seu torn, va pensar en Revenga com a persona de confiança.

Revenga va abandonar Nóos alhora que Urdangarin i la infanta Cristina, el març del 2006, i, segons ha volgut deixar clar en el seu comunicat, durant la seva etapa com a tresorer d'aquesta entitat mai va tenir cap "signatura autoritzada en els seus comptes, ni poder de decisió en la gestió de les mateixes ni en la seva comptabilitat", com tampoc va rebre "cap tipus de remuneració ni de benefici".

Administrador d'una consultoria de la infanta Elena

El desembre de 2007, va ser administrador únic de Global Cinoscéfalos, una consultoria adquirida en aquell moment per la infanta Elena, però la societat no va arribar a tenir cap activitat i es va dissoldre poc després, a principis del 2008.

Carlos García Revenga està divorciat de l'empresària d'origen xinès Ana Isabel Wang Hu i té amb ella dues filles.

stats