DEBAT CONGRESSUAL AL PSOE
Política 01/02/2012

Nou revés de Chacón al pacte fiscal: "Tot el PSC i tot el PSOE hi està en contra"

La candidata catalana a la secretaria general dels socialistes espanyols justifica que l'única manera que té per militar al PSOE a Catalunya és el PSC

Ara
1 min
Carme Chacón, a TVE

MadridSi el grup parlamentari del PSC moderava aquest dimarts la seva oposició al pacte fiscal i s'obria a parlar-ne alhora que participava en l'acte de l'Ateneu Barcelonès de suport al concert, aquest dimecres la candidata catalana al lideratge del PSOE ha tornat a reiterar la seva oposició frontal a la reclamació. I no ho ha fet només en nom seu o del PSOE, sinó que ha deixat clar que el PSC tampoc en vol sentir a parlar: "Tot el PSC i tot el PSOE està en contra del que els nacionalistes catalans volen anomenar pacte fiscal", ha advertit Chacón a tres dies del congrés del PSOE. Per Chacón, el pacte fiscal "emmascara un concert econòmic". En canvi, ha assegurat que està a favor "d'una revisió del sistema fiscal que segueixi tractant d'apropar els ingressos per règim comú i règim foral a les comunitats autònomes. Aquest és el camí, i es diu solidaritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aparició de Chacón a TVE se suma a l'article en un diari andalús en què afirmava haver combatut amb "dents i ungles" el pacte fiscal català, i esdevé un nou element de contradicció que s'afegeix al malestar creixent entre alguns sectors del PSC amb la campanya de l'exministra de Defensa. Més encara després que ella mateixa hagi justificat que l'única possibilitat que té a Catalunya per militar al PSOE és mitjançant el PSC.

Griñán, amb Chacón

Chacón ha assegurat que desconeix si aquest dimecres el president de la Junta andalusa, José Antonio Griñán, té previst expressar públicament el seu suport a la seva candidatura. Sí que ha subratllat que, fins ara, el comportament del dirigent autonòmic ha estat "impecable" amb els dos candidats.

stats