FUTUR ECOSOCIALISTA
Política 07/02/2016

Ribas, Cid i Urtasun es postulen per encapçalar la nova etapa d’Iniciativa

Ara
2 min
Ribas, Cid i Urtasun es postulen per encapçalar
 La nova etapa d’Iniciativa

Barcelona“El PSUC del segle XXI”

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El futur d’Iniciativa va prenent forma. Marta Ribas, actual portaveu de la formació, David Cid, coordinador ecosocialista a Barcelona, i l’eurodiputat Ernest Urtasun van anunciar ahir que es presentaran a les primàries de cara a l’assemblea nacional del 8 i 9 d’abril. En aquesta direcció de tres persones, Ribas i Cid aspiren a ser coordinadors -càrrecs fins ara en mans de Joan Herrera i Dolors Camats-, mentre que Urtasun té intenció de ser portaveu. La fórmula triada, segons va explicar el trident en el marc del consell nacional que van celebrar ahir els ecosocialistes, ha de servir per “enfortir organitzativament” la formació i obrir una “nova etapa” per construir el “PSUC del segle XXI” juntament amb altres forces de l’esquerra. El procés per recollir avals de la militància per a les primàries començarà el 8 de febrer i acabarà tretze dies després. La votació es durà a terme entre el 7 i l’11 de març.

Cooperativa política

El consell nacional va aprovar el document polític de la ponència que s’haurà de discutir en la propera assemblea ecosocialista. El partit proposa una fórmula de “cooperativa política” enlloc d’un nou partit -Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va apostar a finals de gener per crear una formació d’esquerres a escala catalana en forma de confluència estable- amb una sola marca en la qual quedarien integrades les diferents marques que la formessin. En aquest cas, ningú perdria les sigles, però la cooperativa treballaria com un ens independent, sense quotes partidistes. “Una cooperativa política representa la construcció d’un nou espai a partir de principis com la cooperació, la fraternitat, un procés de baix a dalt i el respecte a les diferents cultures polítiques, deixant de banda lògiques competitives”, diu el text.

Al llarg de la setmana passada hi va haver polèmica dins de Catalunya Sí que es Pot -integrada per ICV, EUiA, Podem i Equo- perquè alguns representants del partit de Pablo Iglesias es queixaven pel protagonisme intern dels diputats. “El grup parlamentari és, a la pràctica, un espai on ICV fa i desfà a plaer”, defensava el text promogut per representants de Podem. El document polític d’Iniciativa defensa que el funcionament intern es basaria en el principi “d’una persona, un vot” i aposta per bastir una direcció que sigui el màxim de “plural i col·lectiva possible” sense renunciar a lideratges “necessaris”.

stats