Política 12/03/2016

La militància avala el projecte de Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun per dirigir ICV

L'única candidatura que es presentava a les primàries ha rebut un 91,6% dels vots a favor. Relleven Joan Herrera i Dolors Camats al capdavant de la formació

Acn / Ara
1 min
Ernest Urtasun, amb David Cid i Marta Ribas, al consell nacional d'ICV d'aquest dissabte.

BarcelonaICV té nova direcció. El consell nacional dels ecosocialistes d’aquest dissabte ha proclamat David Cid i la diputada Marta Ribas com a nous coordinadors nacionals de la formació, i l’eurodiputat Ernest Urtasun com a portaveu del partit. La seva candidatura, l’única que es presentava a les primàries, ha obtingut el 91,6% dels vots a favor de la militància. Un 2,3% dels vots han estat en contra, 5,2% en blanc i 0,9% nuls. Han votat un 46,25% dels 5.680 militants que podien fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d’un llarg aplaudiment a Joan Herrera i Dolors Camats -integrants de la direcció sortint-, el nou portaveu ecosocialista ha fixat "el necessari reforçament" d'ICV com a "pas previ imprescindible" per bastir un nou subjecte polític a l’esquerra catalana. A més a més, ha apostat per un govern de canvi a l’Estat i, per això, ha instat els socialistes a deixar de "jugar" amb Ciutadans per evitar noves retallades. El procés de primàries culminarà a l'Assemblea del mes d'abril, quan es votarà la comissió executiva i el nou consell nacional, el màxim òrgan dels ecosocialistes entre assembles.

Quan van presentar oficialment el seu projecte, Ribas, Cid i Urtasun ja van recalcar que, només amb una ICV "forta", la creació del nou subjecte polític que Ada Colau ha posat sobre la taula "sortirà bé". Els ecosocialistes en cap cas es plantegen "dissoldre's com a organització" per molt que Colau hagi proposat que cal crear un nou partit a partir de les formacions que fins ara han format part de les confluències electorals. Mantenir la seva identitat, asseguren, "no és incompatible" amb la construcció del nou subjecte polític.

stats