Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Els ecosocialistes acusen CiU de voler "passar dels drets als xecs, de la solidaritat a la caritat i del verd al gris"

Ricard Gomà critica els acords entre socialistes i CiU a l'Ajuntament de Barcelona en la privatització dels Serveis Funeraris, la requalificació del Miniestadi o el pla de la nova bocana del Port Vell

El candidat d'ICV-EUiA per Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat avui que "el PSC no és creïble defensant polítiques d'esquerres, quan ha avalat totes les retallades injustes i insolidàries impulsades pel govern Zapatero". Gomà ha recordat que allà on el PSC té majoria absoluta, com a l'àrea metropolitana, "ha aprovat increments de les tarifes del transport públic que nosaltres hem rebutjat". Per Gomà, el PSC és "vulnerable als cants de sirena de la dreta, i és feble davant els forts", com ho proven els acords aconseguits amb CiU per "privatitzar Serveis Funeraris o per promoure un urbanisme al servei d'interessos privatius, com la requalificació del Miniestadi o el pla de la nova bocana del Port Vell".

"Nosaltres confrontarem les polítiques de dretes, les faci qui les faci", ha assegurat Gomà, alertant també que el candidat de CiU, Xavier Trias, "és portador del suport polític al neoliberalisme i a les retallades". "Trias és un candidat que es mulla poc, i la seva retòrica pot arribar a semblar progressista, però quan fa propostes són rematadament de dretes", ha afegit.

Per a Gomà, CiU "vol passar dels drets als xecs, de la solidaritat a la caritat i del verd al gris", recordant les promeses que ha fet Trias de "no construir més places públiques de guarderia" i la seva voluntat de "reproduir una xarxa clientelar" al voltant de l'atenció social, i "minimitzar la importància de fomentar el transport públic, mentre defensa desdoblar els túnels de Vallvidrera". El candidat d'ICV-EUiA per Barcelona ha fet aquestes declaracions en la jornada "Hi ha crisi, però hi ha alternatives", organitzada per la Fundació Nous Horitzons.

21D

Més continguts de