CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 05/12/2010

ERC rebutja que SI condicioni la seva agenda política

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha anunciat que el partit avançarà a l'octubre del 2011 un congrés per replantejar estratègia i lideratges, inclòs el seu i el de Puigcercós. També plantejarà el paper de Carod, a qui corresponsabilitza de la debacle electoral

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat aquest diumenge que el partit no pensa condicionar la seva agenda al creixement de noves formacions independentistes com la Solidaritat Catalana de Joan Laporta. “L'emergència de noves opcions polítiques no pot afectar l'agenda d'ERC”, ha asseverat en una entrevista a Catalunya Informació, en què ha insistit que ERC no pensa abandonar l'espai de l'esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao també ha anunciat en una entrevista a El Periódico que el partit farà un congrés extraordinari a l'octubre -superades les eleccions municipals, perquè abans seria una “temeritat”- per replantejar-se tant l'estratègia política d'ERC com els lideratges, inclòs el de Joan Puigcercós i el seu, però també el paper de Josep-Lluís Carod-Rovira. En aquest sentit, després de retreure a Carod que “fa dies que no assisteix a les reunions” dels òrgans directius d'ERC, “és corresponsable" del fet que ERC hagi passat de 21 diputats a 10.

“Carod presidia ERC quan es va decidir reeditar el tripartit (el 2006) i ha estat el màxim referent institucional del partit. Carod no pot dir que passava per allà. És responsable, com la resta del Govern, de la manca de relat i dels errors”, ha afirmat. A més, també ha explicat que el congrés de la tardor reobrirà el debat sobre l'assemblearisme intern.

stats