Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Ridao: “Amb les mans tacades de sang, Fraga va protagonitzar la Transició que va denunciar Barrera”

El secretari general d'ERC es refereix així a l'exministre franquista l'endemà de l'anunci de la retirada de l'activitat política als 89 anys

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha deplorat una vegada més avui el cop de porta dels principals partits espanyols, PSOE i PP, a incloure el dret d'autodeterminació a la Constitució aprofitant la reforma per limitar el dèficit. Ridao ha clamat, en la seva última intervenció com a secretari general del partit davant el Consell Nacional, que ara més que mai torna a ser vigent el discurs d'Heribert Barrera al Congrés per rebutjar la Constitució i la Transició tal i com es va plantejar, sense reconèixer Catalunya com a subjecte polític. Després de lloar la figura de Barrera i evidenciar com PP i PSOE coincideixen en el model d'Estat, l'endemà que s'anunciés la retirada de la vida política de l'exministre franquista i president fundador del PP Manuel Fraga als 89 anys, Ridao ha etzibat: “Fraga, amb les mans tacades de sang, va protagonitzar la Transició que Heribert Barrera va denunciar”.

Ridao es referia, especialment, als fets de Vitòria de 1976. El 3 de març de 1976, amb Franco ja mort i en plena transició, Fraga era ministre de Governació, l'equivalent del ministre d'Interior. La policia va entrar en una assemblea de treballadors en una església de Vitòria i els trets van causar 5 morts i un centenar de ferits. Fraga va carregar la responsabilitat als líders obrers i va dir: "Que aquest trist exemple serveixi de lliçó per a tot el país per als pròxims mesos", va dir en una compareixença de premsa. Aquest moment es recull en la pel·lícula 'La revolta permanent', de Lluís Danés, en què Lluís Llach recordava els fets que li van inspirar 'Campanades a morts'. Trobareu les paraules de Fraga al final del tràiler, reproduït en aquets pàguina.

RE

Etiquetes

Més continguts de