Política 22/03/2011

Ridao: "Que quedi clar que l'objectiu és derrocar el tirà i instaurar les llibertats democràtiques"

ERC dóna suport a la intervenció militar perquè "a Líbia hi ha petroli però també una població indefensa massacrada per un sàtrapa exageradament cruel que lluny de protegir el seu poble, l'aniquila". Llamazares diu "no" a la guerra. De 350 diputats, només 3 hi votaran en contra.

Miquel Codolar
2 min

MadridEl portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha defensat la intervenció militar a Líbia però ha dit que el suport del seu partit "no és un xec en blanc" perquè "ha de quedar clar que l'objectiu és la pau, derrocar el tirà i instaurar les llibertats democràtiques". Ha demanat també que hi hagi un seguiment i control parlamentari dels fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao ha indicat que altres intervencions s'han dut a terme pel petroli, i ha criticat "la guerra perpètua d'Iraq o Afganistan". Ha dit que "a Líbia hi ha petroli però també una població indefensa massacrada per un sàtrapa exageradament cruel que lluny de protegir el seu poble, l'aniquila". Ha afegit que "això és suficient per actuar aplicant la doctrina de la ONU".

Llamazares diu "no" a la guerra

El diputat d'IU, Gaspar Llamazares, ha comparegut amb un cartellet de "no a la guerra" a la solapa per argumentar la seva posició contrària a la intervenció militar a Líbia. A Zapatero, li ha dit: "Qui l'ha vist i qui el veu", per recordar-li que "ha passat del 'no' a la guerra al 'sí' però d'Afganistan, i ara encapçala la coalició de París". Molt crític, el polític comunista ha assegurat que "la democràcia no s'imposa a través de la guerra" i ha acusat Europa de voler "governar el seu pati del darrere", que és el Mediterrani. Ha conclòs la seva intervenció assegurant que és "hipòcrita voler justificar la intervenció amb l'argument dels drets humans perquè al món hi ha 32 conflictes pràcticament idèntics al de Líbia".

Els dos diputats del BNG també hi han votat en contra. En canvi, ICV, que no ha pres la paraula, hi ha votat a favor. D'aquesta manera, de 350, només 3 diputats hi han votat en contra.

stats