PRIMÀRIES A ERC
Política 16/09/2011

Ridao ofereix continuïtat i experiència i Bosch opta per l'èpica en el final de campanya de les primàries d'ERC

Els dos aspirants a candidat d'ERC a les eleccions del 20-N tanquen aquest divendres la campanya per les primàries de dissabte, on també es ratificarà Oriol Junqueras i Marta Rovira. Junquera es planteja les primàries en termes de renovació o continuïtat

M.colomer
2 min
Alfred Bosch i Joan Ridao, rivals a ERC per ser candidats a Madrid el 20-N

BarcelonaSuperdissabte a ERC. El partit elegeix aquest dissabte, a més d'Oriol Junqueras i Marta Rovira com a president i secrectària general, el cap de cartell a les eleccions espanyoles del 20-N. Hi aspiren l'encara secretari general i portaveu a Madrid, Joan Ridao, i l'historiador i escriptor independent Alfred Bosch -avalat per la direcció entrant-, dos estils i dos projectes contraposats per a ERC. Després de pentinar el territori, els dos aspirants tanquen aquest divendres la campanya amb actes a Barcelona (Alfred Bosch) i Girona (Joan Ridao).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta a la militància publicada al seu blog, Ridao ha demanat el vot per a Junqueras i Rovira, perquè “un ampli suport” és el “millor que es pot fer pensant en els milers de militants del partit”. També destaca que ell ja va fer un “pas enrere” com a secretari general en benefici del partit. Però també demana el vot per ell com a candidat el 20-N. S'erigeix ell mateix en el candidat que més “convé” a la formació: “El que més li convé al partit és donar continuïtat a la tasca que en Joan Tardà, en Francesc Canet i jo mateix hem fet des dels escons de Madrid”. Es presenta, així, com el candidat de la “continuïtat” i “l'experiència”. “Dissabte podem donar una imatge de partit madur i serè, combinant renovació i experiència”, conclou.

En canvi, en un apunt al seu blog, Alfred Bosch opta per l'èpica, i per un discurs més de cares enfora que endins. Així, en l'article titulat 'ERC té un somni', alerta que Catalunya haurà de ser “defensada” a Madrid -”guanyi qui guanyi”, afegeix- amb “una veu clara i forta, la veu d'ERC i de tots els sobiranistes”. I, afegeix, la “veu del compromís” amb la “gent que vol fer una política diferent”. Apel·la a la “Catalunya que es planta i diu prou”. “Catalunya ha de parlar clar a Madrid i només ERC pot ser aquesta nova veu”, argumenta, i afegeix que “ERC pot fer que la gent torni a creure en la política”. El full de ruta que proposa en el camí cap a la “República Catalana”: “independència fiscal, govern de les infraestructures, Estat del Benestar, economia productiva i català llengua d'Estat”. I convida a unir-se a “tots els que comparteixen aquest compromís”.

Junqueras ho planteja en termes de renovació o continuïtat

També s'ha dirigit a la militància d'ERC el que demà es convertirà en el seu president, Oriol Junqueras. Planteja les primàries de demà en termes clars: continuïtat o renovació. “Dissabte el que farem serà traslladar a tota la nostra gent i a tota la societat el nostre compromís amb ells, visualitzant una renovació el millor exemple de la qual és, per a mi, la implicació decidida i il·lusionada amb el projecte d'una persona com l'Alfred Bosch”, manifesta. Això sí, sigui quin sigui el resultat de les primàries, Junqueras insta a “treballar amb totes les forces remant tots en la mateixa direcció” per l'emancipació nacional. Junqueras no obvia que ERC arriba al congrés “en una situació molt delicada” després de la patacada de l'últim cicle electoral. També destaca la “generositat de molta gent” en el procés de “renovació” del partit.

stats