LIDERATGE A ESQUERRA
Política 11/02/2011

Ridao es plantejarà la possibilitat de dirigir Esquerra si li ho demanen en el congrés de la tardor

El republicà creu que Joan Puigcercós tornarà a ser el candidat d'Esquerra a les properes eleccions catalanes

Redacció
2 min
Ridao a Catràdio

BarcelonaEl portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, s’ha mostrat obert a la possibilitat d’encapçalar el partit en el congrés de la tardor. Ridao ho ha expressat durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L’oracle, amb Xavier Graset: “Si arribat el cas es planteja i la gent ho demana, doncs jo estic disposat a pensar-ho. Però és que ara mateix no penso en això perquè, entre altres coses, si les eleccions municipals no van bé, tot aquest debat pot anar cap a una altra direcció.”

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que el president actual d’Esquerra, Joan Puigcercós, deixarà el càrrec en el congrés del partit del mes d’octubre, Ridao veu molt factible, però, que Puigcercós torni a ser el candidat de la formació independentista a la presidència de la Generalitat: “Evidentment, és clar que sí”. El portaveu republicà a la cambra baixa aclareix que “Joan Puigcercós, sí o sí, continuarà com a president del grup parlamentari com a líder institucional del partit. Com a mínim hi haurà una bicefàlia entre qui hi hagi al capdavant del partit i qui hi hagi al capdavant del grup parlamentari al Parlament de Catalunya. I a més a més encara estarà per decidir qui serà el candidat a les pròximes eleccions del 2014”.

Joan Ridao ha tret importància a la trobada d’aquest divendres entre l’exlíder d’Esquerra Josep-Lluís Carod-Rovira i un centenar de militants d’ERC, per debatre la situació política a Catalunya i l’independentisme, entre altres qüestions: “No crec que sigui en clau interna i em sembla legítim. A banda que ell mateix ha dit que se sent lluny del partit en aquests moments. Que vulgui parlar de política en majúscules em sembla bé i no hi ha res a dir”. Ridao ha volgut remarcar que dins d’Esquerra Republicana hi ha en aquests moments “una normalitat absoluta i una cohesió total”, i que el partit se centra ara fonamentalment en les eleccions municipals del mes de maig.

stats