POLÍTICA
Política 27/08/2011

Ridao ja ha presentat els avals per optar a ser el candidat d'ERC a Madrid

La candidatura d'Alfred Bosch vol esperar que s'esgoti el termini, l'1 de setembre, per presentar-ne els màxims possibles

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC i portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, ja ha presentat els avals necessaris per optar a ser el candidat dels independentistes a les eleccions generals. Ridao aconsegueix d'aquesta manera forçar un procés de primàries que l'enfrontarà al candidat oficial Alfred Bosch. La notícia l'ha desvelat a Twitter el portaveu nacional del partit, Ignasi Llorente: “Ahir, en Joan Ridao va entrar els avals necessaris per optar a encapçalar la llista d'Esquerra a les eleccions del proper 20-N”. Esquerra ha convocat pel 3 de setembre un consell nacional per escollir el seu candidat a les generals, mentre que el 26è congrés del partit se celebrarà l'1 d'octubre a Girona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escriptor i professor universitari Alfred Bosch té el suport de la nova cúpula d'Esquerra i del futur president d'ERC i eurodiputat Oriol Junqueras. Junqueras ja ha dit que si Ridao pretén ser candidat a les eleccions generals s'haurà de sotmetre a un procés de primàries amb Bosch. El cap de premsa de Junqueras, Jordi Bacardit, ha explicat a l'ARA que la candidatura de Bosch esperarà que s'esgoti el termini per presentar avals, l'1 de setembre, per “presentar-ne els màxims possibles”. “No hem fet recompte, i fins que no tinguem tots els avals en una carpeta, no volem donar-ne xifres”, ha dit Bacardit.

stats